Rychlosůl, praganda, nakládací sůl s jódem 300g

Kód: 12466
1 hodnocení
Značka: Hoříme.cz
30 Kč
Skladem - připraveno k odeslání
Můžeme doručit do:
15.12.2021

Dusitanová nakládací sůl s jódem (300 g)

Označována také jako, rychlosůl, praganda nebo nakládací sůl

Chrání masné výrobky před oxidaci tuků, má konzervační účinky. Zlepšuje chuť a vůni výrobků, přispívá k zbarvení masa do růžova.

Vzhled a barva: bílá krystalická látka

Doporučené dávkování: 18 - 22g na 1kg díla (masa), příp. dle receptury. Na výrobu láku pro nakládání masa cca 100g na 1 L vody příp. dle receptury.

Návod na použití pro maso na uzení: Vychlazené a nasolené maso zalijeme lákem a necháme ležet 5-7 dnů v chladu, maso se doporučuje překládat cca co 2 dny. 

Návod na použití pro maso na výrobu klobás: Maso na výrobu klobás promícháme se solí a necháme ležet 1-2 dny. Po proležená přidáme ostatní přísady jako koření apod., následně promícháme a plníme do střev.

Složení: jedlá sůl vakuová, E250 dusitan sodný 0,5 – 0,6 %, E 535 hexakyanoželeznatan sodný protispékavá látka

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dusitanová nakládací sůl s jódem (300 g)

Označována také jako, rychlosůl, praganda nebo nakládací sůl

Chrání masné výrobky před oxidaci tuků, má konzervační účinky. Zlepšuje chuť a vůni výrobků, přispívá k zbarvení masa do růžova.

Vzhled a barva: bílá krystalická látka

Doporučené dávkování: 18 - 22g na 1kg díla (masa), příp. dle receptury. Na výrobu láku pro nakládání masa cca 100g na 1 L vody příp. dle receptury.

Návod na použití pro maso na uzení: Vychlazené a nasolené maso zalijeme lákem a necháme ležet 5-7 dnů v chladu, maso se doporučuje překládat cca co 2 dny. 

Návod na použití pro maso na výrobu klobás: Maso na výrobu klobás promícháme se solí a necháme ležet 1-2 dny. Po proležená přidáme ostatní přísady jako koření apod., následně promícháme a plníme do střev.

Složení: jedlá sůl vakuová, E250 dusitan sodný 0,5 – 0,6 %, E 535 hexakyanoželeznatan sodný protispékavá látka

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: